Ring til os: 6910 2323 info@zimplex-blasting.dk

Tørisblæsning

Hvad er tørisblæsning?

Tørisblæsning er en revolutionerende blæsemetode, der benytter små kompakte tørispiller som blæsemiddel.
(CO² der er presset i fast form)

Disse tørispiller skydes ud i en trykluftsstrøm, som det kendes fra traditionelle blæsemetoder. Tørispillerne accelereres, ved hjælp af trykluft, hvorefter de rammer den belægning, som man ønsker at rense. Der blæses typisk med et tryk på 2-15 bar.

Når tørispillerne rammer overfladen på det område der skal renses, løsnes og sprækker belægningen.
Der sker en termisk reaktion, og den kolde tøris får snavset til at fryse. Når snavset fryser, sker der en udvidelse og den efterfølgende eksplosions-effekt, (kinetisk energi), løfter belægningen fra overfladen. Herefter er overfladen på det materiale der skulle renses helt fri for snavs.

Hvor kan tørisblæsning benyttes?

Tørisblæsning kan med fordel anvendes i stedet for en lang række rensemetoder, der involverer brug af sundhedsskadelige kemikalier og opløsningsmidler. Tørisblæsning erstatter derfor andre mange af de traditionelle blæsemetoder såsom højtryksspuling, damprensning, sandblæsning og melblæsning.

Blæsning med tøris er en tør afrensnings-metode, der ikke har en slibende effekt. Derfor kan tørisblæsning foretages på næsten alle typer overflader uden at skade selve overfladen. Tørisblæsning er derfor ideelt til afrensning af maskiner, el-installationer, elektro-mekanik, overflader og forme. Da der ikke er noget restaffald tilbage efter afrensningen, er metoden særdeles velegnet til industrier,
der kræver en høj grad af hygiejne, og tørisblæsning er derfor ideel i fødevare- og medicinalindustrien

Desuden har tørisblæsning også den store fordel, at det er både lugtfrit, giftfrit og naturligvis ikke-brændbart.

tøris-blæsning

 

Herunder har vi listet op, hvilke typer opgaver vi typisk laver med tørisblæsning. Det er dog vigtigt at nævne, at det kun er et udvalg af de opgaver sodablæsning kan bruges til.
Det kan rense alt lige fra elektronik, ovne, forme, el tavler, transportbånd + m.m

Fødevareindustrien

Vi har med stor succes renset maskiner, forme, ovne og transportbånd inden for fødevareindustrien.
Tøris er både giftfri og lugtfri, og kan dermed benyttes til alle typer rensninger og rengøring i fødevareindustrien.

Elektriske installationer

Da tørisblæsning er en tør og ikke-slibende rensemetode, kan den benyttes til alle former for elektriske installationer, printplader,el tavler, motorer, maskiner osv.

Facaderens

Tørisblæsning kan bruges i forbindelse med afrensning af træfacader, der skal renses for skidt, maling eller harpiks.
Det kan med stor fordel også benyttes på pudsede facader og facader, der skal renses for kalk.

Rens af graffiti

Blæsning med tøris kan benyttes til at fjerne graffiti fra murværk, træværk m.v.  Zimplex benytter en  grov type tøris til rengøring efter graffiti på bygningsværker. Det fjerner graffitien, og er særdeles skånsom mod underlaget

Afrensning af alger

Afrensning med tøris kan også anvendes i forbindelse med svampeskader og algevækst. Det renser effektivt, men er utrolig skånsom mod overfladen med alger. Dette gælder både facader, trapper og terrasser.

Aluminium, metal, jern m.v

Zimplex blasting tilbyder afrensning af mange forskellige typer løsdele. Det er alt ligefra stikvogne fra bagerier, motordele, ovn- og grilldele til reservedele til motorcykler, veteranbiler og maskindele + m.m.

Tørisblæsning i metalindustrien

Vi har gode erfaringer med at anvende tørisblæsning inden for metalindustrien til bl.a. at rengøre maskiner og mindre metaldele.
Zimplex tilbyder desuden at afrensningen kan foregå på stedet, uden nogen former for demontering.

 

Både – Bundmaling

Vi tilbyder tørisblæsning til rengøring og afrensning af bundmaling på både i alle størrelser.  Der er tale om en meget hurtig og skånsom afrensning, der på ingen måde beskadiger materialet.

Blæsning med tøris

Tørisblæsning kan naturligvis bruges til mange andre opgaver end de overstående. Vi benytter det eksempelvis til at fjerne kalk fra kirker, alger/skimmel fra interiør, rens af entreprenør maskiner og køretøjer, mos og alger fra tegl osv.

Hvis du har en opgave som du mener at Zimplex Blasting kan hjælpe dig med, bør du kontakte os snarest muligt. Så kan vi sammen snakke om tørisblæsning kan være en fordelagtig løsning for dig, og din opgave.

Vores kunder opdager typisk at vores løsninger er effektive, hurtige, miljøvenlige og økonomisk fordelagtig.

bil

Zimplex Blasting

Aarsleffsgade 7
4760 Vordingborg
Tlf.: 6910 2323
mail: info@zimplex-blasting.dk